Параграф22 Daily

§22 Новини

Цацаров се прицели в депутатските имунитета - трима от ДПС, по двама от ГЕРБ и БСП и един от "Атака"

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на трима депутати от ДПС, на двама от ГЕРБ, на още двама от БСП и на един от "Атака". Обвинител №1 е разпоредил ревизия за наличието на висящи производства срещу народни представители. След приключването на проверката ще стане ясен и точният списък на депутатите, които ще се разделят с имунитета си.

Тяхната цифра обаче няма да е по-малко от 8. "В момента се извършва проверка на всички народни представители за образувани висящи дела от общ характер. В зависимост от резултатите от тези проверка ще бъдат направени съответните искания. Със сигурност ще бъде поискан  имунитетът на двама депутати. Освен всичко друго, мисля, че ще се стигне и до искания, които са свързани с не по-малко от 5 народни представители", коментира Цацаров преди седмица, научи ексклузивно БЛИЦ.

Засега сигурните народни представители, чиято защита ще бъде поискана от главния прокурор, са лидерът на "Атака" Волен Сидеров и бившият вътрешен министър от кабинета "Борисов-1" Цветан Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във