Параграф22 Daily

§22 Новини

Цацаров ще се срещне със следователи от ССС

Главният прокурор ще се срещне с магистратите от Столичната следствена служба (ССС) заради твърденията на следователя Бойко Атанасов, че там действа своеобразна шпиц команда, която се занимава само с дела срещу представители на високите етажи на властта, съобщава БНР. Срещата е насрочена за 16 часа и се очаква след нея обвинител номер едно да застане пред медиите - за първи път от няколко месеца.Заради твърденията на Атанасов в понеделник Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) започна проверка и го покани на заседанието си на 7 март.  

Че Сотир Цацаров ще провери на място работата на Столичното следствие стана ясно вчера следобед, след като Бойко Атанасов показа контейнерите пред сградата на следствието,  пълни с нарязани документи, по думите му  - от делото за източването на КТБ. Атанасов обвинява главния прокурор, че лично е ръководел въпросната шпиц команда, включваща няколко следователи, водещи преписки и дела, уж срещу неизвестен извършител, а всъщност - срещу политици, бизнесмени, министри и може би министър-председател. Те се държали на трупчета и се забързвали или забавяли при важни гласувания в парламента.

В "Преди всички" по "Хоризонт" председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров обеща, всичко казано от следователя да бъде проверено, а на въпрос, ако то се потвърди, може ли Съветът да потърси дисциплинарна отговорност на главния прокурор каза: Конституцията дава тази възможност!

Facebook logo
Бъдете с нас и във