Параграф22 Daily

§22 Новини

Цар Киро се сдоби с три обвинения от прокуратурата

Три са обвиненията, които прокуратурата в Пловдив е повдигнала срещу Кирил Рашков, съобщи пред журналисти, прокурорът по делото Андрей Атанасов. Обвиненията срещу ромския лидер са за пренос на силно действащи отровни вещества, за държането на живака на територията на Република България и за държане на повече от три археологически обекта.


Става дума за 25 антични монети, които са открити в дома му. По думите на прокурора, ако се стъпи на показанията на свидетелите, по-обективна е версията, че откритият живак, в колата, в която е пътувал Рашков, се използва за добив на злато. Срещу Рашков, няма разследване за притежание и разпространени на наркотици, както се твърдеше по-рано.


Днес в съда, прокурорът по делото е представил химическата експертиза за характера на веществото живак, медицинска експертиза за здравословното състояние на Кирил Рашков, която е категорична, че не се налага той да е в здравно заведение. Представени са и допълнителните разпити на един обвиняем и един свидетел, които сочат, че Рашков е имал интерес към организирането на преработка на наркотични вещества и към поръчки за снабдяване с взривни вещества. "Това са допълнителни данни, които обосновават опасността да извърши ново престъпление, ако бъде с по-лека мярка от тази за "Задържане под стража" , каза прокурор Атанасов.


Максималната присъда, която може да получи Кирил Рашков, ако обвинението за контрабанда на живак се потвърди е 15 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във