Параграф22 Daily

§22 Новини

Цел на разследването на Гешев не е Радев, а ген. Стойков

Разпространените вчера от прокуратурата телефонни записи, за които твърди, че са с вероятното участие на държавния глава Румен Радев и началника на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков – са провокация. Това заяви в ефира на „Тази сутрин“ бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев. По думите му цел на разследването не е държавният глава, а ген. Стойков. „Имаше
много процедури в Министерството на отбраната, включително и за превъоръжаването, имаше много съмнения, че може да се лобира от фирми и институции за нашия избор. Притеснява ме, че изведнъж стана публична целева информация“, коментира Стойчев.

По думите му комисиите по сигурност в парламента е трябвало да знаят за записите. Той допълни, че действията на прокуратурата в момента не са случайни. „Трябва да търсим обяснение в политическото време. Ако правителството е изложено на атака, това може да цели да се даде подкрепа то да остане“, заяви експертът по сигурност.

Тихомир Стойчев посочи, че в разпространените записи няма нищо притеснително. Той допълни, че от тях става ясно само, че тече проверка на КПКОНПИ срещу Десислава Радева (тогава Генчева). „Ако сегашната г-жа Радева е била назначена на две длъжности и как е станало това – са неща, които ще се изяснят сега. За мен е непонятно защо този разговор не се състои в кабинет, ако има нещо подозрително“, допълни бившият шеф на ЦСБОП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във