Параграф22 Daily

§22 Новини

Целите и програмата на международната конференция Сигурността в Югоизточна Европа ще бъдат представени в столицата

Международна конференция Сигурността в Югоизточна Европа - В търсене на интелигентни решения ще бъде представена в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 10.30 часа в Централен Военен Клуб - София ще се проведе пресконференция, на която ще бъде обсъдена целта и програмата на предстоящото XI-то издание на международната конференция.


В пресконференцията ще вземат участие главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението - МВР, проф. Динко Динков - УНСС, катедра Международни отношения, председател на Българската асоциация за изследване на европейската общност и научен ръководител на конференцията и Румен Стоилов - Асоциация на полицейските началници.


Международната конференция се организира под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Тя ще се проведе на 11 септември в Интер Експо център - София. Приветствие към участниците ще произнесе Президентът на Република България Росен Плевнeлиев. Програмата ще започне с обща пленарна сесия Сигурността в търсене на интелигентни решения . Конференцията ще продължи в три отделни секции: Вътрешна сигурност и обществен ред - новите заплахи в информационното общество като изпитание за националните системи за сигурност ; Регионална сигурност и отбрана - новата парадигма на концепцията за колективна сигурност в киберпространството и Индустриална и енергийна сигурност - интелигентни политики .


В рамките на проявата ще се проведе и делови семинар Интелигентни решения в индустриалната и енергийна сигурност .

Facebook logo
Бъдете с нас и във