Параграф22 Daily

§22 Новини

Целта не е да търсим нарушения, а да мотивираме хората да спазват противоепидемичните мерки, сочи Младен Маринов

Кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и министър Младен Маринов направиха проверка на спазването на противоепидемичните мерки на пазар „Красно село“. Благодаря на полицаите, че денонощно са на теренен и сме в контакт, за да създадем по-добра организация. Целта е да може да работят пазарите, както заради производителите, така и заради клиентите. Въпросът е правилата да се спазват. От това зависи по-нататъшното действие, по нататъшните мерки, заяви Фандъкова.

Нашата цел не е да търсим нарушения и да съставяме актове. Напротив  - това е дейност, която правим с нежелание, но се налага. Направена е добра организация, но е ангажиран много повече ресурс – както полицейски, така и на Столична община, обобщи министър Маринов след обиколка на пазара. Той припомни, че ситуацията беше различна в събота, когато бяхме свидетели на масово неспазване на мерките, включително и на неразбирането на част от хората, че това пази самите тях.

Апелът ни отново  е да бъдем отговорни и мотивирани, за да не бъдат пропилени усилията, които положихме досега за ограничаване на епидемията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във