Параграф22 Daily

§22 Новини

Цената на винетките за 2022 г. остава същата

"Ще търся подкрепа, че замисълът на реформата на тол е именно товарните превози да заплащат повече отколкото автомобилите", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството. "Няма да има предложение за промяна на цената на винетките от страна на министъра на регионалното развитие".  Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на брифинг.

Ползването на пътищата трябва да се изплаща от ползвателите, категоричен бе новият министър. "Ще търся подкрепа, че замисълът на реформата на тол е именно товарните превози да заплащат повече отколкото автомобилите", каза още Караджов и съобщи, че в перспектива, тоест не от следващата година, тол обхватът ще отиде и към третокласната пътна мрежа.

Караджов свика брифинг, за да обяви резултатите от възложената от него бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление. От думите му стана ясно, че уволненията по случая ще бъдат само едно, а именно служителят на тол управлението ще бъде уволнен дисциплинарно до края на деня.

Facebook logo
Бъдете с нас и във