Параграф22 Daily

§22 Новини

Ценко Чоков: Бил съм много хора, но кражбата ми е чуждо нещо

Село Галиче отново е в епицентъра на конфликти и прокурорски проверки. Кметът Ценко Чоков е разследван по сигнали на хора от селото, че насила заграбвал земите им. Твърди се, че докато тече разследването, кметът вече почти разпродал спорните имоти. Прокуратурата се е самосезирала и заради жалбите на Христо Казашки и Веселин Тушинов, в които те посочват, че кметът насилствено купува земи от съселяните си.

Христо Казашки твърди, че от години не е стъпвал в Галиче, защото се страхува. Разказва, че кметът Ценко Чоков е заграбил земята му и ме забранил да се прибира в селото. Домът му в момента е разбит до неузнаваемост. След девет години мъжът прекрачва за пръв път прага на бащината си къща.

„От 2006 година не бях идвал в селото по обясними причини”, призна Казашки пред Нова телевизия. Той твърди, че през 2001 г. поискал 1200 лева от кмета за лечение и лекарства с уговорката, че през 2006 г. ще иска рента за нея. Чоков обаче е убеден, че е купил земята. „Аз му платих земята на 30 лева, а след 7-8 години той дойде и поиска рента”, заяви кметът. Според Казашки през 2006 г. се стигнало и до заплахи и именно поради тази причина той решил да напусне селото. Историята обаче завършва със съдебно решение, което е в полза на кмета.

„И моят адвокат каза ,че го е страх да води дела срещу Чоков. Над този човек стои сериозен политически чадър”, твърди Казашки.

"Ако ме набеждават, че съм бил някого - приемам, че съм бил много хора, но кражбите и измамите са ми чужди неща", заяви Ценко Чоков. Много хора в селото обаче са доволни от неговата работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във