Параграф22 Weekly

§22 Новини

Чеци отново на свобода

Обвиняемият за убийството на младата Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов - Чечи бе пуснат на свобода срещу 15 000 лева гаранция от Софийския градски съд (СГС).


Причина за това е бездействието на прокуратурата, която според съдията по делото Мариян Марков през последните три месеца не е събрала нито едно ново доказателство срещу Николай Русинов.


Той беше задържан в края на април, след като в България пристигнаха резултатите от ДНК анализ на австрийска лаборатория. Изследванията показваха, че всички косми, намерени по тялото на Яна, са на Русинов.


Не бе открит нито един косъм на основния заподозрян за убийството в началото Пламен Трифонов. Последният бе арестуван няколко дни след убийството на младата жена през юли миналата година, ноnbsp; обвиненията срещу него отпаднаха.


Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион bdquo;Българска армия предишната нощ.


Решението за пускането на Чеци от ареста не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд (САС). Докато чака съдебно заседание обаче, нищо не пречи на Русинов отново да духне отново зад граница, както постъпи веднага след убийството. Тогава Чеци избяга в Турция и беше и беше обявен за издирване, но се предаде доброволно на властите. Остава да видим как ще постъпи сега.nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във