Параграф22 Daily

§22 Новини

Честито!

В резултат на небивалите си успехи в борбата с престъпността българската прокуратура се сдоби с нова почивна база за отдих. Не коя да е, а тази на Министерския съвет. И не къде да е, а в курорта "Св. св. Константин и Елена". Даром, без да плати пукнат лев от бюджета си. Или, да речем, от удръжки на прокурорските заплати.


На държавното обвинение му падна от небето следното: парк с площ повече от 16 декара, девет сгради с различно предназначение, в това число хотел на четири етажа, с басейн, медицински център, фитнес, ресторант с тераса, заседателни зали. И прекрасен плаж, разбира се, на който не всеки може да плажува. Досега шетаха гардове на НСО, занапред ще обикаля съдебната охрана.


Решението на кабинета да се раздели с най-хубавия си морски имот е изключително навременно. Всичко друго в държавата е оправено, правораздаването е в разцвет, съдебните сгради са обновени, та опряхме да даряваме палати на прокуратурата. Въпреки че тя си има други четири - къмпинг "Фичоза", "Цигов чарк" - Батак, почивен дом "Изгрев" в Бяла и база "Трендафила" в Национален парк "Витоша".


Оказва се, че решението на кабинета не дошло спонтанно. Дарът бил поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. И въпреки тежкия бюджетен колапс, министрите се съгласили, пренебрегвайки решението от 2102 г. имотът да бъде продаден от Агенцията за приватизация чрез публичен търг с явно наддаване.


Да погледнем сега зевзеците във форумите. Едни се бъзикат, че станалото е първа крачка към преминаване на прокуратурата към изпълнителната власт. Ядец, тогава ще трябва да се работи, а не да се отдъхва. Други опонират, че прокуратурата е на практика отдавна там, ако се съди от поръчковите гимнастики при всяка смяна на властта й . Трети, че след разкриването на явочната квартира в столичния хотел "Берлин" прокуратурата и властовите й партньори търсели гнездо далеч от хорските очи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във