Параграф22 Daily

§22 Новини

Четири момчета избягаха от похитители, заплашили ги с пистолет и нож, натикали ги в кола

Четирима младежи са били отвлечени от севлиевското село Горна Росица. Момчетата обаче успели да се спасят, като използвали невниманието на похитителите си, съобщи "Дарик". На 20 ноември потърпевшите заявили, че към 01:00 ч., докато се придвижвали по улица в селото с автомобила си, били застигнати и засечени от „Мерцедес". След като спрели, от мерцедеса слезли двама мъже, които ги заплашили с нож и пистолет и им отнели мобилните телефони. Единият от извършителите се качил при тях и принудил водача да потегли в посока към близкото село Яворец. След като отбили по страничен черен път и автомобилите спрели, потърпевшите, използвайки невниманието на извършителите, успели да избягат и да се придвижат до село Яворец. Там, от дома на свои познати, сигнализирали в полицията.

Предприети са били незабавни оперативно-издирвателни действия и няколко часа по-късно извършителите били установени - 25-годишен мъж от София и 21-годишен севлиевец, които периодично пребивавали в с. Горна Росица. Двамата са задържани в жилищата им.

Автомобилът „Мерцедес", с който извършили престъплението, е установен, намерени и иззети са използваните от тях нож и газов пистолет. Колата на младежите пък е открита опожарена в ливада в землището на с. Горна Росица.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По първоначални данни, деянието е извършено след употреба на алкохол, без ясни мотиви и цел. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във