Параграф22 Daily

§22 Новини

Четири обвинителни акта в съда срещу нарушители на карантинните мерки против разпространението на COVID-19

Районната прокуратура в Разград предаде на съд четири лица, нарушили въведените мерки против разпространението на COVID-19 в страната след обявяване на извънредното положение във връзка с пандемията – престъпление по член 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Трима от подсъдимите са международни шофьори, завърнали се от рискови страни по време на коноравирусната инфекция. Въпреки че на границата им били връчени предписания за поставянето им под 14-дневна карантина, и тримата напуснали дома си с различни поводи.

56-годишният Мустафа М. отишъл да смени пари, тъй като не разполагал с български левове. 62-годишният Цоньо К. излязъл да пие кафе на площада в град Цар Калоян, а 53-годишният подсъдим Ибрахим Г.  отишъл на покупки в голяма търговска верига.

Четвъртата подсъдима отишла да види баба си, въпреки че била поставена под карантина. Отсъствието от посочения адрес било документирано от полицейски служители на ОД на МВР в Разград. Така било образувано досъдебното производство срещу 28-годишната Снежана Р. за престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

Предстои Разградският районен съд да насрочи делата по четирите обвинителни акта на Районната прокуратура. Наказанията по член 355, ал. 2 са от лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във