Параграф22 Daily

§22 Новини

Четири опита за нелегална миграция предотвратиха граничари

Четири опита за нелегална миграция предотвратиха за денонощие граничните полицаи, съобщи пресцентърът на МВР. Задържани са общо 17 чужди граждани, сред които и поляк, опитал се да преведе през границата двама сирийци и афганистанец, укривайки ги в шофирания от него товарен автомобил.


Продължават успешните действия на служителите от ГД Гранична полиция за предотвратяване на опитите за незаконно пресичане на държавната граница. През изминалото денонощие екипи на две гранични управления Елхово и Лесово, са задържали при четири случая общо 17 души. Всички те направили опит да преминат незаконно на територията на страната от Турция.


Служители на ГПУ Елхово са установили при три случая общо 13 души, нелегално преминали държавната граница. Деветима чужди граждани, по техни думи сирийци, са задържани вчера, около 09.20 часа в землището на с. Вълча поляна. В помещение за майки с деца са настанени две жени на 24 и 26 години и четири деца момчета на 1, 3 и 17 години и 4-годишно момиче. Тримата мъже на 26, 30 и 36 години, един от които със сирийски паспорт, са задържани в помещение за настаняване на задържани в ГПУ Елхово.


Малко по-късно през деня, около 17.00 часа, в землището на елховското с. Голям Дервент граничните полицаи задържали други трима мъже на 20, 23 и 28 години без документи по думите им сирийски граждани. Около 21.30 часа служители на елховското гранично полицейско управление установили в землището на с. Лесово и 39-годишен мъж със сирийски паспорт, преминал незаконно на територията на страната. Четиримата също са настанени в помещение за задържане на Районно управление Полиция Елхово.


Вчера в 15.00 часа на ГКПП Лесово за влизане в страната пристигнал товарен автомобил Волво с полски регистрационен номер, шофиран от 54-годишен гражданин на Полша. При проверка с мобилен рентген граничните полицаи установили, че в товарния отсек на камиона има укрити трима души. Двамата сирийски граждани, 19-годишен афганистанец, както и шофьорът на камиона са задържани със заповеди и настанени в помещение за задържане на Районно управление Полиция Елхово. За случаите са уведомени районните прокуратури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във