Параграф22 Daily

§22 Новини

Четиридисет и двама преминали нелегално турско-българската граница

Служители на ГД Гранична полиция са установили 42 лица, преминали нелегално турско-българската граница за последното денонощие, от които 31 са граждани на Сирия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според информация на Националния оперативен щаб за времето от 6.00 часа на 5 септември до 6.00 часа на 13 септември на българо-турската граница служители на ГД Гранична полиция са установили общо 502 нелегално преминаващи лица. От Сирия са 368 и 134 - от други държави.


Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Към момента той е надхвърлен с 335 места. В помещения за временно настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово са настанени общо 166 лица.


Основен проблем в работата на РДГП - Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция Миграция - МВР.


Търси се подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване. БЧК има готовност при необходимост да стартира национална кампания за набиране на финансови средства. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във