Параграф22 Daily

§22 Новини

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил. Те са били с два автомобила и са чакали на паркинга край заведението за бързо хранене, където е извършено и нападението, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Перник Албена Стоилова.

Грабежът е извършен малко след 10 часа, докато единият от служителите, обслужващи инкасо автомобила е бил вътре в заведението. При нападението вторият охранител е бил ударен по главата. Все още се установява размерът на открадната сума, но се предполага че тя е между 400 000 и 500 000 лева, казаха от прокуратурата. Извършителите са избягали в посока Дупница и се издирват.  Изяснява се маршрутът на инкасо автомобила, ще се проверяват и камерите на автомагистрала „Струма”, които следят трафика. 

Това е вторият грабеж на инкасо автомобил на територията на област Перник през последните шест месеца. През декември миналата година бяха откраднати 1 млн. лв., след като бе нападнат инкасо автомобил до сградата на „Електроразпределение" в Перник. Нападателите и тогава бяха четирима и все още не са установени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във