Параграф22 Daily

§22 Новини

Четирима са задържани при спецакция в село Стоян Михайловски, Нови Пазар

Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен бе проведена вчера на територията на село Стоян Михайловски от  служители на охранителна, криминална, териториална  и пътна полиция на РУ- Нови пазар. В ранните сутрешни часове, на три адреса в селото, униформените, заедно със служители на електроразпределителното дружество,  са установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала реално потребената енергия.

По случаите са образувани три досъдебни производства, задържани са трима местни жители –двама мъже на 57 и 25 години, и 57 - годишна жена. В хода на акцията бил спрян за проверка 29-годишен жител на Нови пазар, у когото са намерени около 10 г суха листна тревна маса - по негови данни -  „марихуана“.  При последвали процесуално – следствени действия в обитаваното от него жилище, е открит един грам бяло прахообразно вещество, за което заявил, че е амфетамин. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, случаят е докладван на компетентната прокуратура. Работата по образуваните производства продължава под надзора на Районната прокуратура - Шумен.

В следобедните часове в землището на село Стоян Михайловски е установен 45-годишен  местен жител в момент на извършване на кражба от горски масив на около 0,6 куб. м дърва за огрев. Образуван е заявителски материал.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 278 моторни превозни средства, 342 души, от които девет – с различни криминалистически регистрации. Установени са 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш. Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на скоростните режими. Засечени били и двама водачи, шофирали с превишена скорост в населено място- единият с 30, другият с 52 км/час повече от максимално разрешената скорост.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във