Параграф22 Daily

§22 Новини

Четирима са задържани в Бургас при операция срещу дрогата

Полицейска операция е проведена вчера на територията на Първо и Пето Районно управление в областната дирекция. В хода на проверката, в жилище, обитавано от мъж с криминалистически регистрации и осъждан, са установени двама - 35-годишен, познат на полицията и осъждан мъж и 31-годишна жена. При обиска у тях са намерени: течен медикамент, от който се извлича ефедрин, червено прахообразно вещество, съдове и други принадлежности. При продължилите процесуално-следствени действия в прилежащо мазе са отрити и иззети още и 10-литрова бутилка с прозрачна течност, 11-литрова бутилка с бяло кристалообразно вещество, бутилка с остатъци от бяло кристалообразно вещество и празни лекарствени опаковки.

Всички иззети вещества, течности и предмети са предназначени за производство на синтетичен високорисков наркотик – метамфетамин. Тримата бургазлии са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Същата мярка е взета и спрямо 33-годишен с криминалистически регистрации мъж.  Той бил проверен и задържан в района на хипермаркет в  жилищен квартал. У него униформените открили чанта, съдържаща подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици:  лабораторен термометър, колба, две спринцовки, електронна везна, буркан с кристалообразно вещество, бутилка с прозрачна течност, съдове и  пликове с  прахообразно червено и бяло кристалообразно вещество.

На иззетите вещества са назначени експертизи. Работата по  изясняване на всички факти и обстоятелства  около престъпната дейност на задържаните продължава  под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във