Параграф22 Daily

§22 Новини

Четиринадесет афганистанци, незаконно преминали границата, са задържани край Разград

Четиринадесет млади мъже, преминали нерегламентирано границата на Република България, са привлечени към наказателна отговорност по чл. 279, ал. 1 от НК.

В следобедните часове на 1 април в района на град Лозница, обл. Разград, са задържани две групи чужди граждани, без документи за самоличност, самоопределящи се като афганистанци. Само двама от тях са декларирали, че са пълнолетни – на 19 г. и на 24 г., а останалите са заявили, че са непълнолетни и възрастта им е между 14 г. и 17 г.

Чужденците са преминали нелегално държавната българо-турска граница на неустановено към момента място, като са прескачали съществуващата там ограда. Всички те заявили, че искали да преминат през България без намерение да остават в страната.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Разград. Очаква се районният съд в града да насрочи заседания по делата. Всичките 14 лица са задържани с постановление на наблюдаващ делата прокурор с оглед довеждането им пред съда за срок до 72 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във