Параграф22 Daily

§22 Новини

Чирпан: Пет досъдебни производства за нарушения на карантината

Районна прокуратура – Чирпан наблюдава пет досъдебно производства за нарушаване на задължителна 14-дневна карантина от петима мъже.

Две досъдебни производства са образувани за това, че двама мъже, на 33 г. и на 21 г., които се завърнали от Италия нарушили задължителната карантина, като излезли пред домовете си в гр.Чирпан, обл. Стара Загора,  и разговаряли с техни познати.

Трето досъдебно производство е за неспазване на карантина от 21-годишен мъж, който се прибрал от Испания и също излязъл  пред дома си, за да се срещне с близки.

Другите две досъдебни производства са за двама мъже, на 26 г. и на 27 г., като първия се върнал от Германия, а втрия от Англия. Те нарушили карантината, като напуснали домовете си  и се разхождали по улиците в квартала, в който живеят в гр. Чирпан.

Полицейските служители са предупредили петимата да спазват ограничителните мерки и са ги върнали в домовете им.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. 

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във