Параграф22 Daily

§22 Новини

Читирима обвинени за разпространението на 250 кг наркотици в страната

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици.

Те бяха задържани на 7 октомври 2020 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура на територията на София и Софийска област.

В хода на действията по разследването в две бунгала на бивш пионерски лагер в с. Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици - амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

При извършените 52 действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 килограма амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - „Филип Плейн“, „Шанел“ и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв. , 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

При личен обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха намерени 2 пакета с амфетамин с общо тегло един килограм. Друг участник в групата бе задържан в момент на продажба на над 6000 таблетки синтетичен наркотик.

Днес, 9 октомври 2020 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" за всеки от участниците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във