Параграф22 Daily

§22 Новини

Чорбаджията Пеевски щял да къса уши в Левски, искал да е като ДПС

Известният адвокат Тодор Батков доживя младок, който не разбира и бъкел от футбол, да му дърпа ушите. Това станало в събота вечерта в прочулия се като база на "кръга Пеевски" х-л "Берлин" в столичния кв. "Бояна". Няколко часа след злополучния мач на "сините" с ЦСКА, загубен с 0:3 на "Васил Левски", съсобственикът на "Левски" Делян Пеевски извикал Батков на вечеря. Вместо меню обаче известният юрист получил закани, че ще бъдат късани ушите на всички, които са виновни за резила на "отбора на народа", съобщиха за Фрог нюз източници от боянския хотел. "Аз представлявам ДПС, партията, която командва и печели все повече гласове на изборите в България. И футболистите трябва да печелят, иначе ще скубя уши", заплашил фамозният депутат. Той предупредил формалния собственик на "Левски", че няма да търпи повече провали. Дал пример с "ония тъпанари" от "Лудогорец", които си правели майтап с грандовете във вътрешното първенство. Казал също, че не можел да гледа повече доволната физиономия на собственика на разградчани Домусчиев, който станал герой в Делиормана и цяла България, затова искал спешни мерки в "сините" редици.

Според публикуваните из медиите документи кипърската офшорка "Дигерасо Лимитид" е придобила 195 хиляди обикновени поименни акции и 120 хиляди поименни привилегировани акции от капитала на "ПФК "Левски" АД, както и 50% от всички вземания на Тодор Батков към футболния клуб, като цената на цесията е 184 хил. лв. Офшорката е придобила 39% от обикновените поименни акции и 48% от поименните привилегировани акции, или общо 42% от капитала на клуба. Така че, каквото й да говори Батков, Делян Пеевски държи 42% от капитала на клуба и май командва парада.

Запознати твърдят, че и в компанията "Лев инс" - генерален спонсор на отбора от Герена, също недоволствали от скандалите и слабите резултати. Там пък за собственик е считан Алексей Петров - Трактора. Главният обвиняем по делото "Октопод" отрича това, но слуховете са толкова упорити, че няма как да бъдат оставени без внимание. Ива Павлова, с която Петров живее на семейни начала, е председател на Надзорния съвет на "Лев инс", което също подсказва за топлата връзка на Петров с компанията. Трактора също бил ядосан на "сините" и заплашвал да си "поговори с ръководството" на клуба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във