Параграф22 Daily

§22 Новини

ЧСИ във Велико Търново изнесоха на публична продан шест индустриални имота и четири хотела

Шест производствени имота и четири хотела обявиха за продажба частните съдебни изпълнители във Велико Търново заради натрупани задължения в големи размери към трезорите.

Икономическата криза и свитото потребление са довели до срив в дейността на редица бизнеси във великотърновско, които не могат да обслужват ползваните банкови кредити. Наложени са запори и обектите се продават от частните съдебни изпълнители.

С най-висока тръжна цена е завод за преработка на плодове и зеленчуци с хладилни камери. Той е изграден върху площ от 9 декара във Велико Търново и началната му цена е над 2,250 млн. лв. Заради необслужени банкови кредити се продава и стопански двор с птицеферми край Павликени. Базата е разположена върху 25 декара, а търгът започва от 1,044 млн. лв.

Дистанционното обучение на студентите за трета учебна година се отрази и върху работата на хотелите във Велико Търново. Частен съдебен изпълнител продава за близо 170 хил. лв. хотел, използван основно от академичната младеж до Великотърновския университет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във