Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цифрата "1" направи краля на Белгия пътен нарушител №1 във Франция

Кралят на Белгия Филип е получил от Франция десетки фишове за наложена глоба заради превишаване на скоростта по пътищата на Петата Република. Белгийският кралски двор се удивил на този наплив от фишове за наложени глоби и започнал собствено разследване.


Причината била установено лесно - софтуерна грешка в единната европейска база с данни, съобщава интернет-порталът Le Vif.


Лимузините на краля на Белгия имат уникален номер, състоящ се само от една цифра - "1". Но след преминаването към новата общоевропейска система за регистрация на колите, белгийските автономера вече започват също с единица, отделена от останалата част на номера с тире. Затова тези нови номера на белгийските леки коли са били интерпретирани от френските компютри като съставени само от една цифра. Останалите цифри от номерата се смятат за загубени.


По тази причина известията за нарушенията и за наложените санкции на белгийци из Франция са отивали на адреса на белгийския монарх.


Историята завършила с пълен хепи-енд. Глобите, изписани на белгийския крал били анулирани, а истинските нарушители на правилника също отървали глобите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във