Параграф22 Daily

§22 Новини

Цигани изпочупиха заведение в село Кърнаре

Цигани са нахлули с ножове в заведение по време на частно парти в карловското село Кърнаре, ранили са един човек, а след това са изпочупили и стъклата на заведението, сочи БНТ.

Инцидентът е станал късно снощи. Ромите поискали да влязат и да останат в заведението. Собственикът обаче им обяснил, че заведението не работи за външни посетители, защото има семейно тържество и празнуват абитуриентски бал. Ромите многократно били помолени да напуснат.

След около 20 минути обаче те се върнали отново в заведението, но въоръжени с ножове и с група други роми. Започнали да чупят прозорците на търговския обект. Единият от гостите на тържеството бил ранен.

Николай Божков, син на пострадалия мъж уточнява: "Жена ми, бременна в четвъртия месец, беше в заведението. В същия момент се бяха скрили с жените в ъгъла. Заради един стрес можеха да станат толкова поражения. Ако беше станало половин час по-рано, имаше малки деца, имаше четиримесечно бебе. Христина Рашкова допълва: Те са длъжни да спазват законите на държавата както ние българите ги спазваме, никой не е казал да не живеят, но да живеят и да спазват законите. Има закони в тази държава да се спазват от всички".

Друг пострадал - Керекица Ненова, посочи: "В къщите влизат, сутринта отивам за хляб отворен прозореца, одеяло хвърлено до прозореца, стъклото счупено, по магазините влизат, магазинерките са се видяли в чудо".

А прокуратурата и МВР нехаят и не взимат никакви мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във