Параграф22 Daily

§22 Новини

Цигани пребиха служител на "Общинска полиция" - Разлог, ченгетата пуснаха задържаните

Служител на "Общинска полиция" в град Разлог е бил пребит в квартал "Нов път". Методи Колев получил сигнал за незаконно придобита дървесина и отишъл да провери. На мястото станало спречкване и последвал побой. В резултат общинският служител получил удари по главата и тялото. Постъпил е в болницата в Разлог с комоцио.

Мъжът посетил квартал „Нов път” във вторник служебно, но си тръгнал пребит. Извършителите са задържани и часове по-късно - освободени.

При проверка за незаконна дървесина е бил пребит служителят на общината. Според хората от квартала агресията е тръгнала от самия него, а той отрича това. Има засилено полицейско присъствие в района. "Това е недопустимо, осъждам този акт, служителят е извършвал дейността си, назначен е да осъществява контрол, ще направим съвместни проверки с полицията, извършителите са задържани", заяви в "Денят започва" кметът на Разлог Красимир Герчев.

По думите му това нападение трябва да бъде наказано по закон.

По сигнал за незаконна дървесина на 23 ноември, служителят Методи Колев отишъл на проверка. "Реагирах на сигнала и отидох до ромската махала. Видях, че двама роми режат вече дървесината. За да имам свидетелство какво се е случило, направих снимка на господина, който режеше дървата, изригна буйно и пристъпи към мен. Започна да ме блъска, започна да ме бие, към него се присъедини втори и се опитаха да ме свалят на земята. В това време трети, който се оказа инвалид с една ръка, беше взел едно дърво и започна да ме удря по главата. Свалиха ме на земята, почнаха да ме налагат, продължиха да ме бият, след което се разотидоха", заяви Методи Колев, пострадалият служител на Община Разлог.

От полицията съобщиха, че след нападението са задържани двама мъже от „Изток”. Впоследствие обаче те били освободени. В ареста сега е само мъжът, когото Колев обвинява, че го е нападнал с дърво.

През пролетта при бой в заведение в града отново се стигна до напрежение между жителите на Разлог. "Когато беше нападнат моят син направихме инициативен комитет, като целта беше основно, не заради моя син, а за да можем да защитим жителите на общината, оттогава при нас пристигат много сигнали за нередности, препращат сигналите до община Разлог и там всичко потъва, никакво развитие. Има едно определено гнездо там, което се е заселило, те създават проблемите, с местните жители в квартал "Нов път" ние никога не сме имали проблеми, тук е общината като институция, трябва да се полагат усилия да го няма това безчинство от страна на ромите", каза още Костадинка Кърджиева, председател на инициативен комитет.

Участниците в побоя от пролетта бяха пуснати от ареста без повдигнати обвинения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във