Параграф22 Daily

§22 Новини

Цигани пребили медик от Спешна помощ във Врачеш

В началото на заседанието на здравната парламентарна комисия председателят й ген. Стоян Тонев обяви, че в неделя в 20:30 часа доктор Маринова, отивайки на преглед на бременна жена, е била нападната и бита от двама цигани. Той поиска повече информация по случая лично от здравния министър Петър Москов.

Здравният шеф се оказа не само информиран за случилото се, но и бесен от него. Тук няма да мога да бъда кротък, предупреди той депутатите. Няма начин от много свитите публични пари ние да се стремим да отделяме повече за качествена спешна помощ, а моите лекари да бъдат бити, че отиват някъде. Това няма да се повтори, зарече се той. 

Министърът разкри, че става въпрос за село Врачеш, община Ботевград. По думите му е пристигнал екип от София, а кметът на селото не е бил там, за да осигури безопасността на медиците. Москов обяви още, че лекарката е била бита с част от счупен мотор.

Има кмет и той трябва да гарантира сигурността на екипите. Наистина съм бесен. Местната власт трябва да има отношение към това. Това са цигански банди, да бъде ясно. Занапред ще процедирам така във всички подобни случаи. За мен не е достатъчно тези хора просто да бъдат осъдени, разгневи се Москов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във