Параграф22 Daily

§22 Новини

ЦИК настоя ОИК-Калояново да отстрани осъдения кмет Георги Георгиев

ЦИК даде указания за Общинската избирателна комисия в Калояново, за да изпълни закона като отстранен от длъжност кмета Георги Георгиев. Припомням, че след споразумение с прокуратура през ноември миналата година, той получи условна 3- годишна присъствие за шофиране след употреба на кокаин. Георгиев въпреки търсенето на нов процес, като като твърди, че на предишния е станал жертва на манипулация и целенасочена провокация от адвоката си.

На 18 февруари Пловдив бърз Апелативен съд остави без уважение искането на кмета за възобновяване на наказателното дело срещу него. На сайта на ОиК- Калояново е публикувано съобщение, че на 9-ти юни във ВАС ще се гледа касационната  жалба на Георги Георгиев срещу пловдивския съд.

Пред Радио Пловдив говорителят на ЦИК Росица Манева обясни, че ОИК - Калояново е длъжна да изпълни Закона за местното самоуправление и местната администрация, който не допуска при присъда кмет да продължи да управлява. Тя добави, че делата във ВАС не могат да попречат на общинската комисия да изпълни ангажимента си по отстраняването на Георгиев. Ако това не стане, ЦИК ще предприеме следващи действия, каза още Росица Матева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във