Параграф22 Daily

§22 Новини

Цивилни полицаи ритали сина на адвокат в главата и го обвинили за лека телесна повреда

19-годишният Петър, който е син на адвокат Станко Маринов, е станал жертва на полицейско насилие. Двама цивилни полицаи го повалили на земята и го ритали в главата на метри от родната къща на Апостола на свободата Васил Левски в Карлово. Пред камерата на Нова телевизия младият мъж разказа как докато се прививал от болка, е ухапал по крака единия от биячите си, а той е подал сигнал за лека телесна повреда. „Адвокат Маринов пък твърди, че неговият син е бил пребит преди няколко дни от полицаи, които са правили проверки за наркотици. Момчето нито е криминално проявено, нито в него е намерено каквото и да било“, каза водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев.

Младежът има и здравословен проблем, болен е от диабет, уточни той.

Случката се разиграла на метри от къщата на Васил Левски в центъра на града. В петък около 20:30 часа 19-годишният Петър се прибирал към дома си, когато го настига червен автомобил. От колата слизат двама непознати. Изплашен, че ще стане жертва на грабеж, той хукнал да бяга. „Колата не беше полицейска. Човекът, който се приближи до мен, си показа значката, но беше цивилен и от страх да не бъда ограбен, защото хората в колата приличаха на крадци, започнах да бягам. Стигнах до къщата на Левски“, разказва Петър.

„Чух щракане на пистолет и спрях. По-добре да ми вземат чантата, но поне да не ме убиват. Дойдоха двамата цивилни и ме повалиха на земята“, добавя той. "Единственото нещо, което бях видял, бе една значка, но подобна мога да взема от магазин за един лев, споделя младежът. „Лицето и ръката ми бяха подути от боя. Ритаха ме в лицето“, разказва той.

Единият му е стъпал с крак на главата, а друг го рита, добавя баща му Станко Маринов.

От МВР обаче твърдят, че Петър е нанесъл лека телесна повреда на единия от полицаите, уточни репортерът Благой Бекриев „Не съм оказвал съпротива. При инстинкта си за самосъхранение, ухапах единия от цивилните, след като изпитах много силна болка по крака“, споделя младият мъж.
Наблюдаващият прокурор Димитър Димитров от Районна прокуратура – Карлово пък каза, че са разпитани полицаите и се търсят други лица. Снети са и обяснения от Петър Маринов.

„Полицаите съвсем случайно са решили да го проверят. След като са се представили и са си показали значката, е последвала нетипична реакция – побягнал е. Няма данни, че Петър е ритан в главата от полицаи“, каза още Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във