Параграф22 Daily

§22 Новини

ЦСКА, ”Левски” и ”Локо Сф” без лиценз за Европа, май...

Задълженията на трите столични клуба към държавата са колосални и на този етап в Лицензионната комисия не са постъпили документи за изплащане на задълженията, споразумения за разсрочване или документи за обезпечаване, съобщи Гонг. В цифрите, които ще прочетете малко по-долу не влизат дължимите суми към частни лица (бивши треньори, футболисти, мениджъри и т.н.). Всички суми са дължими към 31 декември 2014 година, а срокът за погасяването им беше до 31 март 2015 г.

Най-големи са задълженията на ЦСКА – над 10 милиона лева, от които близо 4 милиона и половина данък по доходите на физическите лица (ДДФЛ), близо 110 хиляди ДДС, около 2 милиона и 300 хиляди други данъци, 2 милиона и 500 хиляди данък обществено осигуряване (ДОО) и 810 хиляди здравни осигуровки.

 "Левски" е с малко над 4 милиона лева задължения към държавата. Над милион и 500 хиляди ДДФЛ, над 350 хиляди ДДС, над милион и 500 хиляди ДОО и над 500 хиляди здравно осигуряване.

С най-малко задължения е "Локомотив София", но те също не са обслужени, което означава, че въпреки добрия си сезон "железничарите" ще се разминат с Европа. Те дължат над 230 хиляди ДДФЛ, над 580 хиляди ДОО и близо 215 здравно осигуряване или общо над милион и 100 хиляди.

Останалите клубове с възможности за класиране в Европа няма да имат проблеми с лиценза за турнирите на Стария континент. Те дължат минимални суми към бюджета, но плащанията по тях са текущи, което означава, че се обслужват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във