Параграф22 Daily

§22 Новини

ЦСКА се размина без наказание за свастиката

ЦСКА отърва кожата от санкция, която можеше да повлияе много сериозно на финансовото състояние на клуба. На мача с Локомотив София вчера беше издигната свастика, която обаче изглежда е останала незабелязана от БФС. Интересно е, че тя беше издигната навръх годишнината от рождението на Адолф Хитлер, пише gong.bg. По принцип, такива провинения носят санкции от 37 500 лв. и два мача без публика. Но Дисциплинарната комисия излезе с решенията си за изминалия кръг и в тях наказание по тази точка за столичния клуб няма.

Единствената санкция за "червените" е 2000 лв. за нерегламентирано използване на пиротехнически средства. Но тази глоба е налагана почти като по традиция на ЦСКА и Левски този сезон и изглежда дори резонна.

По-рано днес от Националния клуб на привържениците на Левски сезираха Дисциплинарната комисия за свастиката, а и за расистките обиди към играча на "червените" Тони Силва от агитката на тима. Засега няма индикации за ново разглеждане на случая, така че вероятно той ще остане без последствия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във