Параграф22 Daily

§22 Новини

ЦСКА сезира прокуратурата за пладнешки грабеж

ЦСКА ще сезира прокуратурата заради отклонените средства по трансфера на Александър Тонев в Астън Вила. Това заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров на пресконференция днес.


382 хиляди евро е сумата, която се полагаше на червените според правилата за солидарност на ФИФА и УЕФА. Средствата обаче са били отклонени към фирма ЦСКА Финанс, която е 100% собственост на Титан АС - старият собственик на армейците.


ЦСКА ще предприеме съдебен иск и срещу Градев Спорт, където пък са били отклонени 5%, които е трябвало да се изплатят на клуба за развитието на футболиста. Всички знаят за средствата, които трябваше да постъпят по трансфера на Александър Тонев от Лех Познан. ЦСКА трябваше да получи 382 хиляди евро.


От Астън Вила траншовете са два. Първият бе преведен през юни, докато другият трябва да бъде преведен следващата година по това време. Моето търпение се изчерпа и аз изпращам писмо до главния прокурор за разследване на този случай. Парите са отклонени по сметката на ЦСКА Финанс. Ще уведомим и полската прокуратура, заяви Тодоров.


Според него от Лех са превели парите в дъщерната фирма на Титан, тъй като старите собственици на червените са обещали да им вземат по-малко от полагащото се.

Facebook logo
Бъдете с нас и във