Параграф22 Daily

§22 Новини

Цветан Цветанов поиска да е посредник между протестиращите полицаи и ръководството на МВР

Ще направим обществен дебат заедно с колегите и от опозицията, и от управляващото мнозинство, за законодателните промени, които са внесени в Народното събрание. И в диалог и със синдикалните организации, и с професионалното и политическото ръководство на МВР, съм убеден, че парламентът може да посредничи за намаляване на това напрежение. Това каза пред журналисти днес в Хасково председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов по повод на протестите на полицаи и пожарникари заради предлаганите промени в Закона за МВР, съобщава БТА.

Според Цветанов всеки протест е притеснителен, защото има наслагвани проблеми, които хората изразяват.

Той отбеляза, че министър Румяна Бъчварова полага максимални усилия да отговори на очакванията на полицаите. "Знаете какви са бюджетните възможности днес, какви са потребностите на полицаите - както за работните места, така също и за всички техни социални компенсации", посочи Цветанов. Той изрази убеждението си, че ще може да бъде постигнат консенсус по време на обществената дискусия, която е насрочена за вторник.

Цветан Цветанов откри в Хасково форум на организацията на предприемачите в ГЕРБ, на който ще бъдат обсъждани взаимодействието между бизнеса и държавата; финансовите инструменти в подкрепа на предприемачите, предоставяни чрез национални и европейски програми, както и сътрудничеството между различните организации в ГЕРБ.

Очаква се сред лекторите на форума, който ще продължи и утре, да бъдат вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Ивелина Василева и Десислава Танева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във