Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цветанов и Пеевски да решават проблемите си насаме

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че е време Цветан Цветанов и Дилян Пеевски да започнат да си решават проблемите помежду си, а не на гърба на Прокуратурата. Всички мои заместници са предложени от мен. Работя в екип, койпо поне до момента се справя. Борислав Сарафов ще продължава да бъде мой заместник. Призовавам Цветанов и Пеевски да решават проблемите помежду си, а не на гърба на Прокуратурата", подчерта Цацаров.


"Не чух прикрил ли съм или не съм прикрил престъпление, което Борислав Сарафов е извършил, продължи главният прокурор. За съжаление, ще трябва да показвам документ, който е подписан от г-н Владимир Писанчев. Това е официално писмо, което съм получил вчера в 17.30 часа. В писмото се казва: "Уважаеми господин главен прокурор, във връзка с Ваше писмо, входящ номер и прочие, в Дирекция ПОП ДАНС, бивша ГДБОП, е извършена проверка, от която не е установено наличие на справка или друг документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов, подпис Владимир Писанчев, обясни Цацаров.


Когато има подобни справки с подобно съдържание, всеки един доблестен гражданин в тази република трябва да говори с тъга и болка за тази ситуация. Да ви кажа честно, нямам самочувствието, че съм доблестен гражданин. Когато си помисля, че представата на някой за доблестен гражданин е самият той или начина, по който се държи, честно казано и мен ме обхваща тъга и болка", заключи почти със сълзи в очите Сотир Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във