Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цветанов не е свещена крава, отбеляза зам.-главен прокурор

Няма политик над закона. Мисля, че с действията си показваме точно това, заяви пред bTV заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.


Ако се вгледате в нашите действия, ще видите, че при нас има политици от целия политически спектър, каза прокурорът. За българските мафиоти той цитира китайската поговорка "Парите обичат най-много тишината". Може би затова хората от върховете на мафията, не са явни личности.


Срещу Цветан Цветанов има внесени два обвинителни акта. Едва ли има обвиняем, който да не твърди, че е политически преследван. Цветанов не е свещена крава. Той не е с нищо по-различен от всички обвиняеми в тази страна. Той не е изключителен с нищо. Дори и да е подслушван, ако това е законно, какъв е проблемът", коментира Сарафов.

За Христо Бисеров обвинителят каза, че "това производство не може да се движи толкова бързо както примерно на Сидеров". За Бисеров сме поискали становище от Македония, Швейцария по пътя на международната правна помощ. За Швейцария става дума за банкови сметки от 300 хил. евро и няколкостотин хиляди долара. Важно е кога са открити тези сметки, кога, излизали ли са пари от тях. Не можем да продължим по делото, без да получим отговор от Швейцария, поясни Сарафов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във