Параграф22 Daily

§22 Новини

Цветанов се срещал 40 пъти с Пеевски в МВР, твърди прокуратурата

Според прокуратурата има поне 40 посещения на Делян Пеевски при Цветан Цветанов в сградата на МВР по времето, когато Човек №2 в ГЕРБ бе вицепремиер и вътрешен министър, но има и данни, че визитите са били много повече, тъй като много от тях не са били отразявани.


Затова ще бъде извършена задълбочена прокурорска проверка по сигнала, подаден от министър Цветлин Йовчев до главния прокурор, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Става въпрос за това дали има документи с невярно съдържание като към момента в държавното обвинение разполагат с книги от комендатурата на МВР и със справките от самото министерство, които са давани за посещенията на Делян Пеевски при министър Цветан Цветанов.


Справките са за 40 посещения, но има данни, че са много повече, тъй като много от тях не са били отразявани. Ще бъдат разпитани служители на комендатурата, свидетели и служители на МВР.


Вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев е подал сигнал срещу предшественика си Цветан Цветанов до държавното обвинение стана ясно от информация, изтекла от Главната прокуратура. Официален документ е бил изпратен до обвинител №1 Сотир Цацаров в обедните часове днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във