Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цветлин Йовчев: МВР не е в добра кондиция

"Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията; решенията не трябва да бъдат емоционални. Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни. Те са реагирали така, както е трябвало”, призна Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи. „В една такава ситуация, един човек е непредвидим, не знаеш как ще реагира, той е въоръжен”, допълни той.


„От Лясковец направихме изводи, които ще бъдат в основата на това, което ще направим - промяна на подготовката на колегите, промяна в оборудването на отряда. Изводи какво е състоянието в Министерството на вътрешните работи. Много пъти съм казвал, че не сме в добра кондиция”, посочи още министърът.


Липсата на дисциплина може да доведе до това - да изгубим човешки живот, каза Йовчев, по отношение на случая в Лясковец.


Той бе категоричен, че няма елемент на провокация в действията на двамата служители на МВР, които са заснемали дома на Петко Петков - това е абсолютно неадекватно поведение на полицаите и на началника им.


„Имаше инсинуации по адрес на това - как са се държали колегите от СОБТ. Те са се държали достойно и адекватно на ситуацията, в която са попаднали. Пазили са колегите си, пазили са се един друг”, заяви Йовчев.


„Запознал съм премиера още в първите часове от историята, винаги съм го държал в течение на това какво се случва и какви са резултатите от проверката”, заключи министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във