Параграф22 Weekly

§22 Новини

Цветлин Йовчев прие федералния прокурор на Белгия Фредерик Ван Льов

Среща на заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев с Фредерик Ван Льов - федерален прокурор на Белгия се проведе в Министерството на вътрешните работи. От българска страна в разговорите участваха и главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-министър Йордан Грамов.


По време на срещата беше дадена много висока оценка на сътрудничеството в областта на правоприлагането, като бе подчертано тясното взаимодействие между министерствата на вътрешните работи и прокуратурите на двете държави. Като приоритетни области на сътрудничеството бяха очертани противодействието на трафика на хора, прането на пари и подправянето на документи. Високо бяха оценени съвместните действия на белгийската и българската полиция за решаване на проблеми с български граждани в Белгия и белгийски граждани в България.


Българската страна подчерта подобрената координация и взаимодействие между отделните институции на национално ниво - прокуратура, МВР и ДАНС, което бе отчетено и от белгийската страна. Изразена бе готовност за по-нататъшно разширяване и задълбочаване на сътрудничеството и координация на съвместните действия на основата на протокола за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Федералната прокуратура на Кралство Белгия, подписан по-рано днес в рамките на посещението на Ван Льов в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във