Параграф22 Daily

§22 Новини

Да борим с престъпността чрез превенция и обучение на гражданите

Специален гост в предаването „Очите на четвъртата власт“ беше експертът по сигурността доц. д-р Томо Борисов, заместник-ректор на Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, председател на департамента за самозащита за армия, полиция, охранителни фирми и граждани към Международната джу джицу федерация.  

Основни теми в разговора с водещата Анелия Торошанова бяха зачестилите у нас въоръжени грабежи, обири, посегателства върху личността.

Доц. д-р Томо Борисов коментира необходимите мерки, които трябва да предприемем както като обществото, така и отделният гражданин, за да може да се противодейства успешно на такива прояви. Той акцентира, че е особено важно да се работи по превенцията на тези престъпления. Доц. Борисов посочи още конкретно какво е необходимо да знаят гражданите, както и какви мерки да предприемат, за да могат  да защитят себе си и своето имущество при посегателство.

Важен акцент от разговора беше включването на продавач - консултанта Силвия Йотова от село Търнава, Белослатинско, която само преди дни успя да предотврати обир на магазина, в който работи, и коментарът на кмета на селото Габриела Раловска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във