Параграф22 Weekly

§22 Новини

Дадоха 15 години затвор на Иван Бижев заради опит за убийство

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Иван Бижев на петнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на магистратурата. Бижев ще заплати на пострадалия Денислав Хаджиев и сумата от 70 000 лв. за причинените му неимуществени вреди.


Иван Бижев беше признат за виновен в това, че на 1 декември 2012 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви Денислав Хаджиев, като опитът е останал недовършен по независещи от волята му причини.


На подсъдимите Красимир Монов и Тодор Донев беше наложено административно наказание глоба в размер на по 2000 лв. за всеки от тях.Те бяха признати за виновни в това, че на 1 декември 2012 г. в гр. Пловдив, като съизвършители, по хулигански подбуди, са причинили на Марио Мелемов лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания по лицето и отчупване на част от горната повърхност на четвърти долен ляв зъб, с което са му причинили разстройство на здравето - престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс.


Тримата подсъдими се познавали отдавна, като се срещали основно по нощните заведения в гр. Пловдив. На 1 декември 2012 г. около 1:00 часа тримата посетили заведението "Планета Пайнер" и към 4:30 часа решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и Марио Мелемов. В един момент подсъдимите започнали без никакъв повод да се заяждат с Денислав Хаджиев и приятелите му. След кратко спречкване, Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев наръгал Хаджиев няколко пъти с нож. Приятелите на Хаджиев успели да го отведат в Хирургиите на Пещерско шосе, където му била направена спешна операция и му била отстранена слезката.


Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във