Параграф22 Weekly

§22 Новини

Дадоха 20 години затвор на убиец

Пловдивският окръжен съд осъди на 20 години лишаване от свобода при строг режим мъж, извършил убийство, съобщиха от пресцентъра на съда. Той бе признат за виновен за това, че на 25 май 2013 г., в Пловдив, умишлено е умъртвил Методи Гачев, като смъртта е настъпила на 17 юни 2013 година в град Пловдив и убийството е извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди.


На 25 май 2013 година в град Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. На 24 май 2013 година, Александър Скръчков, заедно с брат си и свои приятели празнували абитурентски бал в село Марково. Скръчков е употребил алкохол - ракия. След изпращането на абитуриента до ресторант в хотел "Санкт Петербург" продължили да се черпят в Пловдив.


Към 3.00 часа на 25 май 2013 година, компанията си тръгнала от заведението. Александър Скръчков и Марков се отправили по пътното платно на улицата зад "Халите" в посока към бул. "Шести септември". По това време по същата улица и в същата посока се е движел лек таксиметров автомобил. Автомобилът се управлявал от пострадалия Методи Гачев. На задната дясна седалка се е намирала клиентка. Пострадалият Гачев подал звуков сигнал. Подсъдимият Скръчков и свид. Марков не се отместили. Тогава Гачев рязко задействал спирачките и спрял автомобила. Скръчков се приближил до предната част на автомобила и се подпрял с ръце на предния капак. Пострадалият Гачев му направил знак с ръка да се отмести и да продължи пътя си. Скръчков със силни юмручни удари счупил предният ляв фар на автомобила и нанасял удари и по капака. По това време се приближил свид. Марков и започнал да дърпа Скръчков да го отстрани от колата. Скръчков изблъскал Марков и като обезумял започнал да удря още по-силно по капака на автомобила. Пострадалият Гачев се обадил по мобилния телефон на човек от фирмата и казал, че е станал инцидент, за което нямал вина. Свид. Манчева, която се возела в таксито силно се уплашила, но успяла да се обади по мобилния си телефон на нейния приятел.


Скръчков забелязал свид. Манчева и с груб и заповеден глас й казал веднага да излиза от леката кола. Свидетелката излязла от задна дясна врата и в този момент чула пострадалият да казва по мобилния телефон, че и клиентката му си е тръгнала. След като пострадалият Гачев излязъл от автомобила, Скръчков се приближил до него и започнал да нанася юмручни удари по главата и по тялото му.


Скръчков е съзнавал, че действията му ще станат бързо достояние не само на живеещи в близост граждани, но и на водачи на таксиметрови автомобили и за да не бъде разкрит, след жестокия побой бързо напуснал района и се отправил към жилището, обитавано с брат му.


Пострадалият Методи Гачев е бил откаран и приет за лечение в спешния хирургически център на УМБАЛ "Свети Георги", град Пловдив. Извършени са били незабавно поредица от хирургически интервенции от екипи на неврохирургия, лицево-челюстна хирургия и очна клиника. Следоперативно е бил приведен за реанимация и лечение в клиника по анестезиология и интензивно лечение. Независимо от оперативните интервенции състоянието на пострадалия Методи Гачев не се е подобрило и на 17 юни 2013 година, той е починал.


Подсъдимият беше осъден за заплати на близките на пострадалия сумата от общо 230 000 лева. за претърпените им с деянието неимуществени вреди.


Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във