Параграф22 Daily

§22 Новини

Дадоха условна присъда за бившия управител на дупнишката болница

Районен съд - Дупница постанови условна присъда за бившия управител на общинската болница Росен Тимчев за длъжностно присвояване. Той трябва да плати на здравното заведение сумата от малко над 25 хил. лева, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди в резултат на извършеното престъпление. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Кюстендил.

Съдът признава  Росен Тимчев за виновен в това, че за времето от 29.2.2016 г. до 4.12.2016 г, когато е бил управител на болницата, е извършил 31 деяния, които осъществяват поотделно и заедно едно и също престъпление. Обвиненията срещу него са в злоупотреби със служебното положение - взети пари от касата, които не са върнати в срок, в размер на 25 000 лв.

Другото обвинение, което е обект на това дело, е, че Росен Тимчев е използвал служебното си положение и е подписал договор с мобилен оператор, от който е получил изгода за себе си. Тимчев извършил незаконни транзакции в своя полза за сметка на паричните средства на болницата, пише в обвинението. Като бонус получил и 9 мобилни телефонни апарата от различни марки.

Обвиненията срещу Тимчев са отпреди близо 3 години. Едното от тях, е че е продал на болницата в Троян апарати за хемодиализа, като сам определил цена от 5 хил. лева за всеки от тях, предвид че рециклиран такъв апарат струва около 15 хил. лева, при това без да има право да се разпорежда с дълготрайни активи и без разрешение на принципала.

Росен Тимчев до момента има две присъди - пробация. Едната е за използвана при назначаването му за управител през 2016 год. фалшива диплома за завършена степен на образование като здравен мениджмънт. Втората му присъда е за фалшива бележка, представена в Районна прокуратура в Дупница, че е платил гаранция от 1000 лв., за да не влезе в ареста .Той е бивш общински съветник, бил е и кандидат за кмет на Дупница.

Последната му присъда може да се обжалва пред Окръжния съд в Кюстендил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във