Параграф22 Weekly

§22 Новини

Далаверата „Актор” – опозицията иска разследване

Управлението за финансово разузнаване разследва случая "Актор", предаде Радио свободна Европа в програмата си за Македония. От управлението са съобщили, че проверката е започнала на 11 ноември 2013 г. Оттам още са призовали случаят да не се политизира. От опозиционния СДСМ призоваха същевременно правителството да се произнесе за незаконното изтегляне на 3,5 млн. евро в кеш от страна на гръцки граждани, от сметката на компанията "Актор" .


Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) и експертите искат институциите да разследват скандала с гръцката компания "Актор" , която строи магистралата Демир капир - Скоквица, пише mcu "Утрински весник" . От прокуратурата са съобщили, че до тях засега все още не е стигнала информация от финансовото разузнаване и финансовата полиция.


"Съгласно закона първо трябва да реагират тези институции, а след това прокуратурата" , заявил главният прокурор Марко Звърлевски.


Три дни след обвиненията от опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) за съмнения за вмешателство на македонското правителство в незаконно изтегляне на 3,5 млн. евро от европейските средства, предназначени за изграждане на магистралата Демир капия - Смоквица, няма реакция от институциите задължени да реагират в такива случаи и да ги проверят, предаде радио Deutsche Welle в програмата за Македония.


"Защо за нито една държава не е предизвикателство или не смее да се занимава със случая , в който са взети 3,5 млн. евро в брой и са завършили в частни джобове", заявил говорителят на СДСМ Петре Шилегов. Отговор, посочва радиото, не получи нито той, нито медиите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във