Параграф22 Weekly

§22 Новини

Дали справката от МВР или обясненията на Орлин Алексиев са по-убедителни?

След бивш министър на вътрешните работи и началник на предизборния щаб - подсъдим по няколко дела;  след общински съветник, заловен с кокаин и освободен от бразилски затвор при неизяснени обстоятелства; след шеф на бюджетната столична комисия с неясна роля на трафик на наркотици, е трудно да се отговори това - политици ли са или престъпници. Това каза народният представител от ПГ на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов от името на политическата група, във връзка с акцията за задържан кокаин.


"Отговорът на това ще даде съдът. Докато такива хора заемат официални постове и високи партийни позиции, българският политически дебат не може да се абстрахира от такива въпроси и българският политически живот не ще може да заприлича на европейския, допълни Мерджанов.


След операцията бяха извършен обиски на имоти на общинския съветник Орлин Алексиев - това наведе на мисълта, че между двете събития има връзка. Обръщам се към Бойко Борисов да се запознае със справката от МВР дали тя или обясненията на Орлин Алексиев са по-убедителни. Поздравявам и органите на МВР за акцията. Това, че Орлин Алексиев е от ГЕРБ, не е предизвикало акцията. Разликата с предишен период е, че това не я е и спряло", обясни Мерджанов.


През 2012 година тази информация до голяма степен е била известна на властите. Оправдано е поставянето на въпроса за политически чадър. Защо не са били предприети действия през 2012 година, а не през 2014 година, каза още Мерджанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във