Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС нанесе поредица силни удари на бандитите

Служители на ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен, са провели специализирана операция на територията на областта за пресичане на незаконно придобиване, съхранение, обработване и използване на бази данни, собственост на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), съобщиха от пресцентъра на ДАНС.


Установено е, че две лица незаконно са придобили и ползват с цел лично облагодетелстване в качеството им на управители и съсобственици на фирми бази данни "FRZ" и "FRZPK" на МЗХ, касаещи размер и местонахождение на земеделски имоти и гори и собствениците на същите, както и бази данни от ортофокарти на земеделските земи и имоти на територията на България.


При извършените процесуално-следствени действия са иззети 4 (четири) броя преносими компютри и 3(три) броя стационарни компютри, в които е установено наличието на базите данни, собственост на МЗХ, както и документи.


В същото време служители на ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура - Враца са провели специализирана операция на територията на областта във връзка с получена информация за неправомерно усвояване на финансови средства в община Криводол, отпускани от Европейските фондове и държавния бюджет.


При извършените процесуално-следствени действия в община Криводол и жилищата на председателя на Общинския съвет на Криводол и на негови близки, са установени и иззети множество документи, имащи отношение към престъпната дейност.


По първоначални данни нанесената щета за бюджета е в размер на 530 555,63лв. с ДДС.


По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжна прокуратура - Враца за извършено престъпление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във