Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС: Нямахме конкретна информация за провокаторите на протеста

„Ако ние сме имали такава конкретна информация, каквато вие считате, че е трябвало да имаме, тези лица щяха да бъдат неутрализирани“. Това каза на срещата на „Дондуков“ 2 председателят на ДАНС Димитър Георгиев в отговор на думите на президента, че най-вероятно службите за сигурност познават лицата от контингента, чиято задача е да предизвика размирици на протеста, предава bTV. „Това, което е получено като информация, то своевременно е обменено и са предприети съответните действия“, каза още Георгиев, като добави, че се водят досъдебни производства и са събрани доказателства, които са в прокуратурата, но не влезе в повече детайли.

„Изцяло се присъединявам към казаното от главния секретар и СДВР. МВР във всеки един момент е виновно за нещо. Ако полицията беше отстъпила и тези агресивни лица бяха проникнали в сградата на Народното събрание и бяха нанесли поражения, сега въпросът щеше да бъде: „Защо се е стигнало дотам?“.

Според шефа на ДАНС е бил намерен най-правилният баланс. "Благодарение на професионалното действие на полицаите, които искам да поздравя, защото имаха страхотно търпение в своите действия и професионален подход, не се стигна до по-тежки последствия, които наистина щяха да вкарат държавата в друго изображение в световните медии и в Европа“, каза в заключение председателят на ДАНС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във