Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС още проверява "Булбанк" за парите, теглени на каса от Васил Божков

ДАНС все още не е приключила с проверката на "Уникредит Булбанк",предизвикана от твърденията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, че е теглил огромни суми пари в брой, с които да плаща такса "спокойствие". Хазартният бос показа във Фейсбук банкови извлечения за милиони левове, след което   ДАНС съобщи , че "не са уведомявани от банката за съмнения при теглене на пари от каса", както изисква Законът за мерките срещу изпиране на пари.

От пресцентъра на държавната агенция уточниха още, че проверката по случая продължава, а резултатите ще бъдат съобщени единствено на държавното обвинение. ДАНС беше сезирана от главния прокурор Иван Гешев преди близо месец. Това е станало  след като укрилия се в Дубай бизнесмен разпространи свои версии за случилото се.

В началото на седмицата прокуратурата съобщи,  че в хода на проверката категорично е установено, че теглените суми  на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр обвиняемия Васил Божков, в последствие са му били предоставяни лично  - единствено и само на него, в офис на ул. „Московска“ 43 в столицата.

Колкото до това дали за въпросните операции е докладвано на ДАНС ,кредитната институция разпространи  лаконично  съобщение: „Банката винаги спазва стриктно законовите и регулаторните изисквания и се ръководи по най-високите професионални стандарти в това отношение“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във