Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС спипа 4 тона контрабандно месо в незаконен цех

При специалицирана операция от нелицензиран месопреработвателен цех в Стара Загора са иззети 3 800 кг месо и готова продукция, предназначена за разпространение в търговската мрежа. На 4-и декември в производствен цех на фирма „Петраците" e извършена проверка от служители на ДАНС, съобщиха от агенцията.

Действията са във връзка с образувано досъдебно производство за неправомерно приспадане на ДДС в особено големи размери и нарушаване на правила, уреждащи добива, производството, преработката, съхранението или търговията с животни, суровини, храни или питиета, предназначени за общо ползване.

Установено е, че цехът произвежда месни заготовки без да има нужните разрешителни за такава дейност. Разрешителните са му отнети при подобна проверка през 2005 г., а готовата продукция се е разпространявала от фирмата в търговската мрежа, предимно в Южна България. Продукцията се произвежда при занижени санитарно-хигиенни условия и липса на ветеринарно-медицински контрол.

Служителите работят без трудови договори и без да бъдат осигурявани. Цехът е работил в тъмната част на денонощието с цел избягване на проверки от контролните органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във