Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС удари в Русе цигарената мафия, а в София - сексуалната експлоатация

Четвърт милион къса цигари без бандерол бяха открити и иззети в Русе при съвместна операция на служители на Държавна агенция „Национална сигурност” и служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Русе. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

При извършените процесуално-следствени действия в необитаема къща в Русе са открити и иззети 249 500 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол и с надпис „Duty free sales only”. Дължимият акциз на иззетите цигари е в размер на 46 761 лв.

Образувано е бързо досъдебно производство по описа на Митница Русе и по описа на Районна прокуратура – Русе за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Собственикът на къщата, в която са открити цигарите, е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

В София пък ДАНС проведе, под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура, операция за пресичане и документиране на престъпната дейност на пълнолетно лице от мъжки пол, целенасочено реализиращо контакт във виртуална среда с момчета на възраст 10-13 години, за склоняване към блудствени и др. действия (престъпление по чл.155б от НК), съобщиха от пресцентъра на ДАНС. Действията са предприети на 24 ноември по образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

При извършените процесуално-следствени действия на един адрес в София са намерени и иззети два твърди диска и персонален лаптоп.

Установено е, че под чужда самоличност – с женски и мъжки профили, основно с използван псевдоним под женска самоличност “Albena Yanakieva”, лицето инициира контакт в мрежата с малолетни лица от мъжки пол с цел създаване на материали с порнографско съдържание и склоняването на децата към блудствени действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във