Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС влезе в НАП - Велико Търново

В Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите във Велико Търново се провежда акция на Държавната агенция за национална сигурност под ръководството на Специализираната прокуратура в София. По непотвърдена официална информация, акцията е в резултат на сигнали за корупция на данъчни служители, съобщава БНР от старопрестолния град.

Достъпът до сградата не е преустановен, но тя се охранява от коли на полицията.

Акция на ДАНС и специализираната прокуратура тече от сутринта във Велико Търново. Полицаи са отцепили района около клона на Националната агенция за приходите (НАП). С началото на работното време в сградата нахлули служители на ДАНС и ГДБОП, съобщи пък Нова ТВ. Арестувани са няколко ревизори по подозрения за изнудване на фирми и бизнесмени за големи суми.  На място има и криминална лаборатория.

Схемата, използвана от ревизорите, била следната -- човекът от НАП назначава проверка за две или три години назад на общия стокооборот на фирма и след това иска процент, за да прекрати проверката.

Поне четирима са ревизорите, които се проверяват. Има блокирани кабинети, но като цяло гражданите могат да вършат работата си в НАП-Търново, която обслужва седем области.

Facebook logo
Бъдете с нас и във