Параграф22 Daily

§22 Новини

ДАНС закопча мними прокурори, изнудвали убийци

При съвместна операция са задържани двама души, представящи се за прокурори. Те обещали на убийци в София „оправяне на дело”, съобщават от ДАНС. Мъжете взели и парични суми от 70 000 лева. Акцията е проведена под ръководството на Специализираното звено „Антикорупция” към Софийската градска прокуратура.

По-рано от МВР потвърдиха, че полицията и ДАНС провеждат операция пред мола на бул. „Александър Стамболийски” в София. От пресцентъра на МВР уточниха, че не разполагат с повече информация. По всяка вероятност водещите в операцията са служителите на ДАНС.

Акцията е започнала около 14.00 часа. БНР съобщава засега за двама задържани мъже. Те се представили за държавни служители и опитали да изнудват чужд гражданин. Те са сравнително млади. По непотвърдена информация при задържането двамата са оказали съпротива. Един полицай е пострадал леко.

Служителите на реда разпитват свидетели. Полицейското присъствие в района е засилено. Част от пространството около мола е оградено с полицейски ленти.

Около 14.30 часа двамата задържани са натоварени в полицейски автомобил и откарани в най-близкото полицейско управление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във